Vervoer over water

info

De branche Vervoer over water omvat alle soorten transport over water, zoals zee- en binnenvaart, veerdiensten, cruiseschepen en vrachtvervoer over rivieren, kanalen, meren en oceanen.

Deze sector speelt een belangrijke rol in de wereldwijde economie, omdat het zorgt voor de levering van goederen en diensten tussen landen en over grote afstanden.

Het vervoer over water biedt ook veel mogelijkheden voor toerisme en recreatie, waaronder pleziervaart, jachten, zeilboten en cruises.

Subbranches

Zee- en kustvaart (passagiersvaart en veerdiensten)

De zee- en kustvaart omvat het transport van passagiers en vracht over zee en kustwateren, inclusief veerdiensten en passagiersschepen met diverse voorzieningen.

Zee- en kustvaart (vracht-, tank- en sleepvaart)

De zee- en kustvaartbranche is een belangrijke sector van de wereldwijde economie die zorgt voor het transport van goederen en materialen over de oceanen en waterwegen.

Binnenvaart (passagiersvaart en veerdiensten)

De binnenvaartindustrie omvat passagiers- en vrachtvervoer over binnenwateren, inclusief toeristische activiteiten zoals riviercruises en veerdiensten.

Binnenvaart (vracht-, tank- en sleepvaart)

De binnenvaart is een sector binnen de scheepvaart die zich richt op het transport van goederen, grondstoffen en personen over de binnenwateren, zoals rivieren, kanalen en meren.