Beveiliging en opsporing

info

De branche van Beveiliging en opsporing omvat een breed scala aan activiteiten gericht op het beschermen van mensen, eigendommen en informatie tegen schade, diefstal, fraude en andere vormen van misdaad.

Dit omvat onder andere fysieke beveiliging, zoals het bewaken van gebouwen en terreinen, het installeren van alarmsystemen en camerasystemen, en het uitvoeren van patrouilles en controles.

Ook cyberbeveiliging is een belangrijk onderdeel van deze branche, waarbij het gaat om het beschermen van computersystemen, netwerken en gegevens tegen hacking, malware en andere vormen van cybercriminaliteit.

Verder omvat deze branche ook activiteiten gericht op het opsporen van misdrijven en het verzamelen van bewijsmateriaal, zoals recherchewerk, forensisch onderzoek en het analyseren van gegevens.

Subbranches

Particuliere beveiliging

De particuliere beveiligingsbranche biedt een breed scala aan diensten om personen, eigendommen en informatie te beveiligen, waaronder bewaking, beveiligingspersoneel en -systemen, risicoanalyse en advies, en oplossingen voor specifieke evenementen.

Beveiliging via beveiligingssystemen

Beveiliging via beveiligingssystemen omvat de verkoop, installatie en het onderhoud van systemen die zijn ontworpen om personen en eigendommen te beschermen tegen inbraak, brand en andere bedreigingen.

Opsporing

Opsporing is de branche die zich bezighoudt met het opsporen en onderzoeken van strafbare feiten door wetshandhavingsinstanties, zoals de politie.