Verhuur van roerende goederen en overige zakelijke dienstverlening

Verhuur van roerende goederen en overige zakelijke dienstverlening

TERTIAIRE SECTOR

De branche “Verhuur van roerende goederen en overige zakelijke dienstverlening” omvat een breed scala aan bedrijven die zich bezighouden met het verhuren van verschillende soorten roerende goederen, zoals machines, voertuigen, apparatuur en meubilair, evenals het leveren van diverse zakelijke diensten aan andere bedrijven en particulieren. Deze diensten kunnen variëren van consultancy, juridische ondersteuning, marketing en reclame tot technische en IT-ondersteuning. Deze sector speelt een cruciale rol in de economie door flexibiliteit en efficiëntie te bieden aan bedrijven die gebruik maken van deze diensten en goederen.

Branches
Subbranches

Verhuur en lease van auto’s, consumentenartikelen, machines en overige roerende goederen

info

De branche van Verhuur en lease van auto’s, consumentenartikelen, machines en overige roerende goederen omvat bedrijven die tijdelijk gebruik van roerende goederen mogelijk maken. Dit kan variëren van het huren van een auto voor een dag tot het leasen van zware machines voor meerdere jaren. Deze bedrijven spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van de behoeften van bedrijven en consumenten die niet de middelen of wens hebben om deze goederen permanent te bezitten. De branche is zeer divers en omvat tal van bedrijven in verschillende sectoren, waaronder de autoverhuur, consumentenverhuur, industriële verhuur, en meer.

Arbeidsbemiddeling, uitzendbureaus en personeelsbeheer

info

De branche van Arbeidsbemiddeling, uitzendbureaus en personeelsbeheer omvat bedrijven die zich bezighouden met het werven, selecteren en plaatsen van tijdelijke en/of permanente medewerkers bij andere organisaties. Dit kan variëren van laaggeschoolde uitzendkrachten tot hoogopgeleide specialisten op verschillende gebieden. Daarnaast bieden deze bedrijven ook diensten aan op het gebied van personeelsbeheer, zoals het opstellen van arbeidscontracten, salarisadministratie en loopbaanbegeleiding.

Reisbemiddeling, reisorganisatie, toeristische informatie en reserveringsbureaus

info

De branche van Reisbemiddeling, reisorganisatie, toeristische informatie en reserveringsbureaus omvat een breed scala aan bedrijven die zich bezighouden met het verstrekken van informatie en het regelen van reizen en accommodaties voor klanten. Dit kan variëren van grote reisorganisaties die volledige vakantiepakketten aanbieden tot kleine onafhankelijke reisbureaus die zich specialiseren in specifieke bestemmingen of reistypen. De branche speelt een belangrijke rol in de reisindustrie en biedt klanten een breed scala aan diensten en producten om hun reiservaring te verbeteren.

Beveiliging en opsporing

info

De branche van Beveiliging en opsporing omvat een breed scala aan activiteiten gericht op het beschermen van mensen, eigendommen en informatie tegen schade, diefstal, fraude en andere vormen van misdaad. Dit omvat onder andere fysieke beveiliging, zoals het bewaken van gebouwen en terreinen, het installeren van alarmsystemen en camerasystemen, en het uitvoeren van patrouilles en controles. Ook cyberbeveiliging is een belangrijk onderdeel van deze branche, waarbij het gaat om het beschermen van computersystemen, netwerken en gegevens tegen hacking, malware en andere vormen van cybercriminaliteit. Verder omvat deze branche ook activiteiten gericht op het opsporen van misdrijven en het verzamelen van bewijsmateriaal, zoals recherchewerk, forensisch onderzoek en het analyseren van gegevens.

Facility management, reiniging en landschapsverzorging

info

De branche Facility management, reiniging en landschapsverzorging omvat drie afzonderlijke branches die zich richten op het efficiënt beheer van de fysieke en operationele aspecten van gebouwen, openbare ruimtes en landschappen. Facility management omvat het beheer van gebouwen en bijbehorende faciliteiten, zoals veiligheid, onderhoud, energiebeheer en personeelsbeheer. Reiniging omvat schoonmaakdiensten voor zowel commerciële als residentiële gebouwen, waaronder vloerreiniging, raamreiniging, tapijtreiniging en sanitairreiniging. Landschapsverzorging omvat het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van groenvoorzieningen, zoals parken, tuinen en golfbanen.

Overige zakelijke dienstverlening

info

De branche van Overige zakelijke dienstverlening omvat een brede waaier aan diensten die niet onder de traditionele sectoren vallen, zoals bijvoorbeeld juridische en boekhoudkundige dienstverlening, adviesdiensten, reclame en marktonderzoek, HR-diensten, vertalingen en tolkdiensten, facilitaire dienstverlening en beveiliging. Deze diensten worden voornamelijk geleverd aan andere bedrijven en organisaties, met als doel hun zakelijke activiteiten te ondersteunen en te verbeteren.