Bosbouw, exploitatie van bossen en dienstverlening voor de bosbouw

info

De bosbouwsector omvat alle activiteiten die gerelateerd zijn aan het beheer, de exploitatie en de bescherming van bossen.

Dit omvat bijvoorbeeld het aanplanten van nieuwe bomen, het oogsten van hout voor gebruik in de houtindustrie en de productie van papier en pulp, het uitvoeren van bosbouwkundig onderzoek en het toezicht houden op de gezondheid van bossen.

Daarnaast biedt de sector ook diensten aan, zoals de verkoop van hout en houtproducten, het aanleggen van wegen en paden in bossen en het organiseren van jachtpartijen.

Subbranches

Bosbouw

Bosbouw is het beheren en exploiteren van bossen voor diverse doeleinden, zoals houtproductie, natuurbehoud, recreatie, klimaatbeheersing en biodiversiteit.

Exploitatie van bossen

De exploitatie van bossen omvat het beheer en de exploitatie van bossen voor commerciële en ecologische doeleinden, zoals het planten, kweken, oogsten en verkopen van hout.

Dienstverlening voor de bosbouw

De dienstverlening voor de bosbouw biedt diverse diensten aan bosbouwbedrijven en bosbeheerders, zoals het planten en kweken van bomen, het onderhouden en beheren van bossen en het verwerken van hout.