Telecommunicatie

info

Telecommunicatie is een bedrijfstak die zich bezighoudt met de overdracht van informatie, zoals spraak, tekst en data, over lange afstanden met behulp van diverse communicatietechnologieën.

Dit omvat onder meer telefonie, mobiele communicatie, internetdiensten, breedband, satellietcommunicatie en draadloze communicatie.

Telecommunicatiebedrijven bieden diverse diensten aan, waaronder spraak- en datadiensten, internettoegang, televisie en andere multimedia-inhoud.

De branche heeft de afgelopen decennia een enorme groei doorgemaakt en heeft grote invloed gehad op de manier waarop mensen communiceren en zakendoen.

Subbranches

Draadgebonden telecommunicatie

Draadgebonden telecommunicatie maakt gebruik van bedrade verbindingen voor spraak- en gegevenssignalen.

Draadloze telecommunicatie

Draadloze telecommunicatie omvat communicatie tussen apparaten zonder kabels, zoals mobiele telefoons, wifi-routers, en satellietcommunicatie.

Telecommunicatie via satelliet

Telecommunicatie via satelliet omvat de verzending van informatie via een satelliet in een baan om de aarde naar een ontvangende antenne op een andere locatie, voor mobiele communicatie, televisie-uitzendingen, internettoegang en andere toepassingen.

Overige telecommunicatie

Overige telecommunicatie is een branche die zich bezighoudt met communicatiediensten die niet onder andere categorieën vallen, zoals satellietcommunicatie en pagingdiensten.