Vervaardiging van voedingsmiddelen

info

De branche van Vervaardiging van voedingsmiddelen omvat de productie van voedingsmiddelen en dranken, variërend van verwerkte voedingsmiddelen zoals ingeblikt voedsel en diepvriesmaaltijden tot verse voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, vleeswaren, brood en gebak.

Deze branche omvat ook de productie van dranken zoals frisdranken, bier, wijn en sterke dranken. De productie van voedingsmiddelen vereist een complex proces van grondstoffen, verwerking, verpakking en distributie om te zorgen voor een veilig en kwalitatief hoogwaardig product voor de consument.

De voedingsmiddelenindustrie is een belangrijke sector van de economie en biedt werkgelegenheid aan miljoenen mensen over de hele wereld.

Subbranches

Slachterijen en vleesverwerking

Slachterijen en vleesverwerking is de branche die zich bezighoudt met het slachten van dieren, het uitsnijden van vlees en de verwerking en distributie van vleesproducten.

Visverwerking

Visverwerking omvat het omzetten van verse vis in verwerkte visproducten, zoals filets, conserven, gedroogde vis en gerookte vis.

Verwerking van aardappels, groente en fruit

De branche van de Verwerking van aardappels, groente en fruit omvat de industriële productie van verschillende voedingsmiddelen, zoals bevroren groenten en fruit, conserven, sappen, sauzen, chips en snacks.

Vervaardiging van plantaardige en dierlijke oliën en vetten

De branche van de Vervaardiging van plantaardige en dierlijke oliën en vetten omvat de productie van verschillende soorten oliën en vetten die worden gebruikt voor voeding, cosmetica, farmaceutische producten, biodiesel en andere industriële toepassingen.

Vervaardiging van zuivelproducten

De branche van de Vervaardiging van zuivelproducten omvat bedrijven die zich bezighouden met het verwerken van rauwe melk tot diverse zuivelproducten, zoals kaas, boter, yoghurt, room, melkpoeder en andere melkderivaten.

Vervaardiging van meel

De branche Vervaardiging van meel produceert verschillende soorten meel, waaronder tarwe-, maïs- en rijstmeel, met behulp van geavanceerde technologieën en apparatuur.

Vervaardiging van brood, banketbakkerswerk en deegwaren

De branche van Vervaardiging van brood, banketbakkerswerk en deegwaren omvat de productie van een breed scala aan producten die dienen als basis ingrediënten in de keuken.

Vervaardiging van overige voedingsmiddelen

De branche Vervaardiging van overige voedingsmiddelen omvat de productie van voedingsmiddelen die niet onder andere voedselcategorieën vallen, zoals chocolade, kauwgom en snacks.

Vervaardiging van diervoeders

De branche Vervaardiging van diervoeders produceert voedingsmiddelen voor huisdieren, vee en andere dieren.