Vervaardiging van textiel

info

De branche van de Vervaardiging van textiel omvat alle bedrijven die zich bezighouden met het produceren van stoffen en textielproducten.

Dit omvat alles van garen- en weefprocessen tot het maken van kleding, beddengoed, gordijnen en andere huishoudtextiel. De sector heeft een lange geschiedenis en is een belangrijk onderdeel van de economie in veel landen over de hele wereld.

Moderne productiemethoden en innovatieve materialen hebben de branche echter ook aanzienlijke uitdagingen opgeleverd, zoals de noodzaak om duurzaamheid en ethische praktijken te integreren in de productieprocessen.

Subbranches

Bewerken en spinnen van textielvezels

Het Bewerken en spinnen van textielvezels omvat het proces van het omzetten van vezels in garen dat kan worden gebruikt voor het maken van textielproducten.

Weven van textiel

De textielweefindustrie produceert stoffen door draden samen te weven in een patroon, resulterend in een breed scala aan textielproducten.

Textielveredeling

Textielveredeling is het proces van het verbeteren van de eigenschappen van textielstoffen door middel van verschillende behandelingen, zoals wassen, bleken, verven, bedrukken, afwerken en coating.

Vervaardiging van overige textielproducten

De branche Vervaardiging van overige textielproducten maakt textielproducten anders dan kleding en huishoudtextiel.