Vervaardiging van overige niet-metaalhoudende minerale producten

info

De branche Vervaardiging van overige niet-metaalhoudende minerale producten omvat bedrijven die zich bezighouden met de productie van diverse minerale producten die niet onder de categorie metaalhoudende producten vallen.

Hierbij kan gedacht worden aan producten zoals glas, keramiek, cement, gips, asbestvrije producten, vuurvaste materialen en andere soortgelijke producten.

Deze producten worden veelal gebruikt in de bouw, de glasindustrie en de keramische industrie.

Subbranches

Vervaardiging van glas en glaswerk

De vervaardiging van glas en glaswerk omvat de productie van diverse soorten glazen voorwerpen, zoals ramen, flessen, bekers, spiegels en laboratoriumglaswerk.

Vervaardiging van vuurvaste keramische producten

De branche van de Vervaardiging van vuurvaste keramische producten omvat de productie van materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en worden gebruikt in de staal-, glas- en cementindustrieën om apparatuur te bekleden.

Vervaardiging van keramische producten voor de bouw

De branche produceert keramische bouwproducten, zoals bakstenen, dakpannen en tegels, die worden gebruikt voor de constructie en afwerking van gebouwen.

Vervaardiging van overige keramische producten

De branche Vervaardiging van overige keramische producten maakt verschillende keramische goederen, zoals bouwmaterialen, servies, sieraden en decoratieve kunstwerken, van natuurlijke materialen zoals klei en zand.

Vervaardiging van cement, kalk en gips

De branche van de Vervaardiging van cement, kalk en gips omvat bedrijven die betrokken zijn bij de productie van bouwmaterialen zoals cement, kalk en gips.

Vervaardiging van producten van beton, gips en cement

De branche van Vervaardiging van producten van beton, gips en cement omvat bedrijven die bouwmaterialen produceren, zoals betonblokken, cementtegels en gipsplaten.

Natuursteenbewerking

Natuursteenbewerking is het ambachtelijk bewerken van ruwe stenen tot eindproducten zoals vloertegels, keukenbladen, grafstenen en monumenten.

Vervaardiging van overige niet-metaalhoudende minerale producten

De branche Vervaardiging van overige niet-metaalhoudende minerale producten produceert diverse materialen voor verschillende sectoren, zoals de bouw en de chemische industrie.