Vervaardiging van metalen in primaire vorm

info

De branche Vervaardiging van metalen in primaire vorm omvat bedrijven die zich bezighouden met de productie van metaal in zijn oorspronkelijke vorm, direct uit erts of schroot.

Dit omvat het smelten van metalen zoals staal, ijzer, aluminium, koper en lood, evenals het gieten en vormen van deze metalen in de gewenste vormen en afmetingen.

Bedrijven in deze branche spelen een essentiële rol in de productie van tal van producten, van voertuigen tot machines en gebouwen.

Subbranches

Vervaardiging van ijzer en staal en van ferrolegeringen

De branche van de Vervaardiging van ijzer en staal en van ferrolegeringen houdt zich bezig met de productie van verschillende soorten staal en ijzerlegeringen door middel van hoogoven- en staalgieterijtechnologieën.

Vervaardiging van stalen buizen, pijpen, holle profielen en fittings daarvoor

De branche Vervaardiging van stalen buizen, pijpen, holle profielen en bijbehorende fittings voor verschillende toepassingen in diverse sectoren zoals de bouw, energie en transport.

Overige eerste verwerking van staal

De branche van de Overige eerste verwerking van staal omvat bedrijven die basisstaalproducten produceren, zoals platen, strips, staven en buizen, die worden gebruikt in verschillende industrieën.

Vervaardiging van edelmetalen en overige non-ferrometalen

De branche Vervaardiging van edelmetalen en overige non-ferrometalen houdt zich bezig met het maken van producten van metalen zoals goud, zilver, koper, lood, zink, nikkel, tin en aluminium.

Gieten van metalen

Het Gieten van metalen is het produceren van metalen onderdelen en producten door gesmolten metaal in een mal te gieten.