Vervaardiging van chemische producten

info

De branche van de Vervaardiging van chemische producten omvat de productie van allerlei verschillende chemische stoffen, waaronder organische en anorganische chemicaliën, polymeren, kleurstoffen en pigmenten, farmaceutische producten, cosmetica, reinigingsmiddelen en nog veel meer.

Deze producten worden gebruikt in een breed scala aan industrieën, waaronder de landbouw, voedselproductie, geneeskunde, energieopwekking, bouw, textiel en nog veel meer.

Het productieproces kan variëren van eenvoudige mengprocessen tot complexe chemische reacties en vereist vaak geavanceerde technologieën en gespecialiseerde kennis.

Subbranches

Vervaardiging van chemische basisproducten, kunstmeststoffen en stikstofverbindingen en van kunststof en synthetische rubber in primaire vorm

Deze branche omvat de productie van chemische basisproducten, kunstmeststoffen, stikstofverbindingen, kunststof en synthetische rubber in hun primaire vorm.

Vervaardiging van verdelgingsmiddelen en overige landbouwchemicaliën

De branche van vervaardiging van verdelgingsmiddelen en overige landbouwchemicaliën omvat bedrijven die chemische stoffen produceren om ongewenste organismen in de landbouw te bestrijden en planten te beschermen tegen ziekten en plagen.

Vervaardiging van verf, vernis e.d., drukinkt en mastiek

De branche van verf, vernis, drukinkt en mastiek omvat bedrijven die deze producten produceren en verkopen voor de bescherming, decoratie en markering van oppervlakken zoals muren, hout, metaal en papier.

Vervaardiging van zeep, wasmiddelen, poets- en reinigingsmiddelen, parfums en cosmetica

De branche van de vervaardiging van zeep, wasmiddelen, poets- en reinigingsmiddelen, parfums en cosmetica omvat de productie van producten die worden gebruikt voor persoonlijke verzorging, hygiëne en huishoudelijke reiniging.

Vervaardiging van overige chemische producten

De branche vervaardiging van overige chemische producten omvat de productie van smeermiddelen, detergenten, lijmen, pigmenten, kleurstoffen, pesticiden, cosmetica en farmaceutische producten.

Vervaardiging van synthetische en kunstmatige vezels

De vervaardiging van synthetische en kunstmatige vezels omvat de productie van materialen die worden gebruikt in kleding, meubels, tapijten, autobekleding en industriële toepassingen. Deze vezels hebben eigenschappen vergelijkbaar met natuurlijke vezels maar bieden voordelen zoals sterkte, duurzaamheid, vochtregulatie en kleurvastheid.