Industrie

industrie

secundaire Sector

De industrie is een essentiële sector van de wereldeconomie, die zich bezighoudt met de productie van goederen door middel van het verwerken van grondstoffen en halffabricaten. Deze branche omvat een breed scala aan sectoren, zoals de maakindustrie, mijnbouw, chemie, energieproductie en voedselverwerking. Industriële bedrijven streven ernaar om efficiëntie, innovatie en duurzaamheid te bevorderen, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de groeiende vraag naar producten en diensten.

Branches
Subbranches

Vervaardiging van voedingsmiddelen

info

De branche van Vervaardiging van voedingsmiddelen omvat de productie van voedingsmiddelen en dranken, variërend van verwerkte voedingsmiddelen zoals ingeblikt voedsel en diepvriesmaaltijden tot verse voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, vleeswaren, brood en gebak. Deze branche omvat ook de productie van dranken zoals frisdranken, bier, wijn en sterke dranken. De productie van voedingsmiddelen vereist een complex proces van grondstoffen, verwerking, verpakking en distributie om te zorgen voor een veilig en kwalitatief hoogwaardig product voor de consument. De voedingsmiddelenindustrie is een belangrijke sector van de economie en biedt werkgelegenheid aan miljoenen mensen over de hele wereld.

Vervaardiging van dranken

info

De branche van de Vervaardiging van dranken omvat de productie van een breed scala aan dranken, waaronder alcoholische dranken zoals bier, wijn en sterke drank, maar ook frisdranken, vruchtensappen en water. De productieprocessen variëren sterk tussen de verschillende soorten dranken, maar kunnen onder meer omvatten het mengen en fermenteren van ingrediënten, het bottelen en verpakken van de dranken en het toepassen van kwaliteitscontroles om de smaak, textuur en veiligheid van het product te waarborgen. De branche is onderhevig aan regelgeving en richtlijnen met betrekking tot veiligheid, kwaliteit en marketing, en wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals de stijgende kosten van grondstoffen, concurrentie en veranderende consumentenvoorkeuren.

Vervaardiging van tabaksproducten

info

De branche van de Vervaardiging van tabaksproducten omvat het produceren en verwerken van tabak en tabaksproducten, zoals sigaretten, sigaren, pijptabak, kauwtabak, snuiftabak en waterpijptabak. Deze branche heeft een lange geschiedenis en heeft wereldwijd veel invloed gehad op de economie en cultuur. Er zijn veel verschillende aspecten van de productie van tabaksproducten, waaronder het verbouwen en oogsten van tabak, het fermentatieproces, het snijden en mengen van tabak, het verpakken van de producten en de marketing en distributie ervan.

Vervaardiging van textiel

info

De branche van de Vervaardiging van textiel omvat alle bedrijven die zich bezighouden met het produceren van stoffen en textielproducten. Dit omvat alles van garen- en weefprocessen tot het maken van kleding, beddengoed, gordijnen en andere huishoudtextiel. De sector heeft een lange geschiedenis en is een belangrijk onderdeel van de economie in veel landen over de hele wereld. Moderne productiemethoden en innovatieve materialen hebben de branche echter ook aanzienlijke uitdagingen opgeleverd, zoals de noodzaak om duurzaamheid en ethische praktijken te integreren in de productieprocessen.

Vervaardiging van kleding

info

De branche van Vervaardiging van kleding omvat het ontwerpen, produceren en distribueren van kledingstukken en accessoires, zoals broeken, shirts, jurken, jassen, schoenen, tassen en andere mode-artikelen. Deze branche omvat een breed scala aan activiteiten, van de productie van textiel tot de verkoop van afgewerkte kledingstukken, en omvat zowel grote fabrieken als kleine ateliers en online winkels.

Vervaardiging van leer, lederwaren en schoenen

info

De branche van de Vervaardiging van leer, lederwaren en schoenen omvat bedrijven die zich bezighouden met het produceren van een breed scala aan producten van leer, zoals kleding, tassen, portefeuilles, riemen, schoenen en laarzen. Dit omvat zowel handgemaakte als machinaal vervaardigde artikelen, en de producten worden gemaakt van verschillende soorten leer, zoals koeienhuid, varkensleer, schapenhuid en geitenleer. Bedrijven in deze branche zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, produceren en vermarkten van hun producten, en ze streven naar hoge kwaliteit en vakmanschap.

Primaire houtbewerking en vervaardiging van artikelen van hout, kurk, riet en vlechtwerk (geen meubels)

info

De branche van Primaire houtbewerking en de vervaardiging van artikelen van hout, kurk, riet en vlechtwerk (exclusief meubels) omvat bedrijven die zich bezighouden met het verzamelen, zagen, schaven, snijden, bewerken en produceren van diverse artikelen uit deze materialen. Deze bedrijven produceren een breed scala aan producten, variërend van houten balken, planken en planken voor bouwtoepassingen tot houten speelgoed, decoratieve houten items, manden, rieten manden, vlechtwerk en kurkproducten.

Vervaardiging van papier, karton en papier- en kartonwaren

info

De branche van de Vervaardiging van papier, karton en papier- en kartonwaren omvat een breed scala aan bedrijven die zich bezighouden met het produceren van producten die zijn gemaakt van papier of karton. Dit omvat de productie van papier en karton, evenals de vervaardiging van verpakkingen, toiletpapier, tissues, enveloppen, kaarten, boeken en vele andere producten. Deze branche is van groot belang voor de economie en biedt werkgelegenheid aan een groot aantal mensen over de hele wereld.

Drukkerijen, reproductie van opgenomen media

info

Drukkerijen en de Reproductie van opgenomen media zijn essentiële diensten voor de publicatie van boeken, tijdschriften, kranten, folders, brochures en ander gedrukt materiaal, evenals voor de verwerking van audio- en videomateriaal. Deze branche omvat bedrijven die zich bezighouden met het bedrukken van materialen, zoals papier, karton, textiel en metaal, en bedrijven die zich richten op de productie van cd’s, dvd’s en andere opslagmedia. Deze industrie maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals digitale druk en 3D-printen om hoogwaardige en gepersonaliseerde producten te leveren aan klanten in verschillende sectoren, zoals de uitgeverij, de reclame- en marketingbranche en de entertainmentindustrie.

Vervaardiging van cokesovenproducten en aardolieverwerking

info

De branche van de Vervaardiging van cokesovenproducten en aardolieverwerking omvat bedrijven die betrokken zijn bij de productie en raffinage van ruwe olie en andere aardolieproducten, evenals de vervaardiging van cokes, een vast koolstofmateriaal dat wordt gebruikt als brandstof in de staalproductie. Bedrijven in deze branche omvatten raffinaderijen, petrochemische fabrieken, gasverwerkingseenheden en fabrikanten van cokesovenproducten zoals koolstofvezels en grafiet.

Vervaardiging van chemische producten

info

De branche van de Vervaardiging van chemische producten omvat de productie van allerlei verschillende chemische stoffen, waaronder organische en anorganische chemicaliën, polymeren, kleurstoffen en pigmenten, farmaceutische producten, cosmetica, reinigingsmiddelen en nog veel meer. Deze producten worden gebruikt in een breed scala aan industrieën, waaronder de landbouw, voedselproductie, geneeskunde, energieopwekking, bouw, textiel en nog veel meer. Het productieproces kan variëren van eenvoudige mengprocessen tot complexe chemische reacties en vereist vaak geavanceerde technologieën en gespecialiseerde kennis.

Vervaardiging van farmaceutische grondstoffen en producten

info

De branche van Vervaardiging van farmaceutische grondstoffen en producten omvat de productie van medicijnen en geneesmiddelen, vaccins, diagnostische middelen en medische apparatuur die worden gebruikt voor preventieve, curatieve en palliatieve behandeling van ziekten en aandoeningen. Deze industrie speelt een cruciale rol in de gezondheidszorg en heeft een grote impact op het welzijn van de samenleving. Het ontwikkelen en produceren van farmaceutische producten vereist uitgebreid onderzoek, strenge kwaliteitscontroles en naleving van de strikte regelgeving die door regeringen en internationale organisaties is vastgesteld.

Vervaardiging van producten van rubber en kunststof

inof

De branche van de Vervaardiging van producten van rubber en kunststof omvat de productie van een breed scala aan goederen, waaronder plastic verpakkingen, speelgoed, autobanden, medische apparatuur, bouwmaterialen en nog veel meer. De producten worden gemaakt door het vormen van kunststoffen en rubbers in verschillende vormen, afhankelijk van de toepassing en de vereiste eigenschappen van het eindproduct. Deze branche speelt een belangrijke rol in de moderne samenleving, aangezien plastic en rubberen producten in bijna alle aspecten van het dagelijks leven voorkomen.

Vervaardiging van overige niet-metaalhoudende minerale producten

info

De branche Vervaardiging van overige niet-metaalhoudende minerale producten omvat bedrijven die zich bezighouden met de productie van diverse minerale producten die niet onder de categorie metaalhoudende producten vallen. Hierbij kan gedacht worden aan producten zoals glas, keramiek, cement, gips, asbestvrije producten, vuurvaste materialen en andere soortgelijke producten. Deze producten worden veelal gebruikt in de bouw, de glasindustrie en de keramische industrie.

Vervaardiging van metalen in primaire vorm

info

De branche Vervaardiging van metalen in primaire vorm omvat bedrijven die zich bezighouden met de productie van metaal in zijn oorspronkelijke vorm, direct uit erts of schroot. Dit omvat het smelten van metalen zoals staal, ijzer, aluminium, koper en lood, evenals het gieten en vormen van deze metalen in de gewenste vormen en afmetingen. Bedrijven in deze branche spelen een essentiële rol in de productie van tal van producten, van voertuigen tot machines en gebouwen.

Vervaardiging van producten van metaal (geen machines en apparaten)

info

De branche van de Vervaardiging van producten van metaal (geen machines en apparaten) omvat bedrijven die zich bezighouden met het produceren van diverse metalen producten, zoals platen, buizen, fittingen, behuizingen, behuizingen en andere componenten voor gebruik in verschillende industrieën. Deze producten kunnen worden vervaardigd uit verschillende soorten metalen, zoals staal, aluminium, koper, messing, brons en roestvrij staal, en kunnen worden gebruikt in sectoren als de bouw, auto-industrie, luchtvaart, defensie, huishoudelijke apparaten en meer.

Vervaardiging van computers en van elektronische en optische apparatuur

info

De branche van Vervaardiging van computers en elektronische en optische apparatuur omvat de productie van een breed scala aan producten, waaronder computers, telecommunicatieapparatuur, audio- en video-apparatuur, medische apparatuur, navigatie- en meetapparatuur, en andere elektronische en optische instrumenten en apparaten. De industrie is voortdurend in beweging en streeft naar het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde technologieën om de efficiëntie, kwaliteit en prestaties van de producten te verbeteren.

Vervaardiging van elektrische apparatuur

info

De branche Vervaardiging van elektrische apparatuur omvat een breed scala aan producten, zoals huishoudelijke apparaten, elektronische componenten, industriële machines en medische apparatuur. Deze producten maken gebruik van elektrische stroom en kunnen variëren in grootte van kleine consumentenelektronica tot grote industriële machines. De branche is voortdurend in ontwikkeling door technologische vooruitgang en de vraag naar meer geavanceerde en efficiënte producten.

Vervaardiging van overige machines en apparaten

info

De branche Vervaardiging van overige machines en apparaten omvat de productie van een breed scala aan machines en apparaten die worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder de landbouw, de bouw, de voedingsmiddelenindustrie, de textielindustrie en de medische sector. Dit omvat onder meer apparatuur voor de verwerking van voedsel, machines voor het vervaardigen van textiel en kleding, machines voor de productie van bouwmaterialen, medische apparatuur, en verschillende soorten industriële machines zoals pompen, compressoren, turbines en generatoren. Deze branche is van groot belang voor de economie vanwege de brede toepassing van de producten die hier worden geproduceerd.

Vervaardiging van auto’s, aanhangwagens en opleggers

info

De branche van de Vervaardiging van auto’s, aanhangwagens en opleggers omvat het ontwerp, de ontwikkeling, de productie, de marketing en de verkoop van voertuigen die zijn bedoeld voor het transport van personen en goederen. Deze industrie is een belangrijke speler in de wereldeconomie en omvat een breed scala aan voertuigen, waaronder personenauto’s, vrachtwagens, bussen, aanhangwagens en opleggers. De productie van deze voertuigen vereist een hoge mate van technologische expertise en innovatie, evenals nauwe samenwerking met toeleveranciers en distributeurs.

Vervaardiging van overige transportmiddelen

info

De branche Vervaardiging van overige transportmiddelen omvat een breed scala aan producten die worden gebruikt voor het transport van personen en goederen. Deze branche omvat onder andere de productie van vliegtuigen, schepen, treinen, vrachtwagens, bussen, motorfietsen, fietsen en allerlei andere transportmiddelen. Binnen deze branche worden vaak zeer geavanceerde technologieën toegepast om aan de hoge eisen van de klanten en de wetgeving te voldoen.

Vervaardiging van meubels

info

De branche van de Vervaardiging van meubels omvat het ontwerpen, fabriceren en assembleren van een breed scala aan meubelstukken, waaronder stoelen, tafels, bedden, kasten en banken. Dit omvat zowel handgemaakte meubelstukken als machinaal vervaardigde producten die zijn geproduceerd door geautomatiseerde machines en processen. Deze branche wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan stijlen, ontwerpen en materialen, van traditionele houtbewerkingstechnieken tot moderne productietechnologieën die gebruik maken van synthetische en gerecyclede materialen.

Vervaardiging van overige goederen

info

De branche Vervaardiging van overige goederen omvat een breed scala aan producten die niet in andere specifieke branches vallen. Hieronder vallen onder meer producten als sportartikelen, speelgoed, muziekinstrumenten, medische apparatuur, optische instrumenten, horloges, juwelen, schoonmaakmiddelen en nog veel meer. Deze branche is van groot belang voor de economie, omdat zij zorgt voor de productie van veel dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

Reparatie en installatie van machines en apparaten

info

De branche Reparatie en installatie van machines en apparaten omvat alle bedrijven en dienstverleners die zich bezighouden met het repareren, onderhouden en installeren van allerlei soorten machines en apparaten. Dit kunnen bijvoorbeeld machines zijn in de industriële sector, zoals productielijnen en machines in fabrieken, maar ook huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, koelkasten en stofzuigers. In deze branche werken vakmensen met uiteenlopende specialismen, zoals elektromonteurs, monteurs van cv-ketels, loodgieters, automonteurs en IT-specialisten.