Groothandel en handelsbemiddeling (niet in auto’s en motorfietsen)

info

De branche van Groothandel en handelsbemiddeling (niet in auto’s en motorfietsen) omvat bedrijven die zich bezighouden met het inkopen van goederen van producenten en deze vervolgens doorverkopen aan andere bedrijven, zoals detailhandels, horeca-ondernemingen en industriële bedrijven.

Handelsbemiddelaars treden op als tussenpersoon tussen kopers en verkopers van goederen, waarbij ze een commissie ontvangen voor hun diensten.

De groothandel en handelsbemiddeling is een belangrijke schakel in de toeleveringsketen en zorgt ervoor dat goederen efficiënt worden gedistribueerd naar de eindgebruikers.

Subbranches

Handelsbemiddeling

Handelsbemiddeling is het verbinden van kopers en verkopers van goederen en diensten door intermediairs.

Groothandel in landbouwproducten en levende dieren

De Groothandel in landbouwproducten en levende dieren is een bedrijfstak die zich bezighoudt met de inkoop en verkoop van een breed scala aan landbouwproducten en levende dieren, die vervolgens worden geleverd aan winkels, restaurants en supermarkten.

Groothandel in voedings- en genotmiddelen

De Groothandel in voedings- en genotmiddelen verkoopt grote hoeveelheden voedsel, drank en tabak aan bedrijven zoals supermarkten en horeca.

Groothandel in consumentenartikelen (non-food)

De Groothandel in consumentenartikelen (non-food) koopt producten in bij fabrikanten en verkoopt deze in grote hoeveelheden door aan retailers en eindgebruikers.

Groothandel in ICT-apparatuur

De Groothandel in ICT-apparatuur is een branche die zich richt op de inkoop en verkoop van hardware- en softwareproducten, waarbij ze fungeren als tussenpersoon tussen producenten en eindgebruikers.

Groothandel in machines, apparaten en toebehoren voor industrie en handel

De Groothandel in machines, apparaten en toebehoren voor industrie en handel levert een breed scala aan producten en diensten aan bedrijven in verschillende sectoren, van zware machines tot kantoormachines.

Overige gespecialiseerde groothandel

De Overige gespecialiseerde groothandel is een branche waarin bedrijven specifieke producten inkopen en verkopen aan andere bedrijven en instellingen.

Niet-gespecialiseerde groothandel

De Niet-gespecialiseerde groothandel is een bedrijfstak die verschillende soorten producten in grote hoeveelheden inkoopt bij fabrikanten en leveranciers en deze weer doorverkoopt aan retailers, bedrijven en overheden.