Detailhandel (niet in auto’s)

info

De Detailhandel is een branche waarbij bedrijven fysieke winkels, webwinkels of een combinatie van beide hebben en consumenten goederen verkopen voor persoonlijk gebruik.

Deze branche omvat een breed scala aan producten, waaronder kleding, elektronica, meubels, levensmiddelen en cosmetica.

Bedrijven in de detailhandel kopen hun producten meestal rechtstreeks van producenten of groothandels en verkopen deze vervolgens aan klanten met een mark-up om winst te maken.

Succesvolle detailhandelaars kennen hun doelgroep, kunnen trends voorspellen en creëren een uitnodigende en aantrekkelijke winkelervaring.

Subbranches

Supermarkten, warenhuizen en dergelijke winkels met een algemeen assortiment

Supermarkten, warenhuizen en dergelijke winkels met een algemeen assortiment bieden een breed scala aan dagelijkse benodigdheden aan consumenten, van voedsel en dranken tot huishoudelijke artikelen en kleding.

Gespecialiseerde winkels in voedings- en genotmiddelen

Gespecialiseerde winkels in voedings- en genotmiddelen zijn retailbedrijven die zich richten op de verkoop van specifieke soorten voedings- en genotmiddelen, zoals biologische en regionale producten, ambachtelijke voeding, en speciale wijnen en sterke dranken.

Benzinestations

Benzinestations zijn retaillocaties waar automobilisten brandstof en een breed scala aan andere producten en diensten kunnen kopen.

Winkels in consumentenelektronica

Winkels in consumentenelektronica zijn bedrijven die elektronische producten verkopen aan consumenten, zoals smartphones, computers, televisies en camera’s.

Winkels in overige huishoudelijke artikelen

Winkels in overige huishoudelijke artikelen verkopen diverse huishoudelijke artikelen die niet onder een specifieke categorie vallen.

Winkels in lectuur, sport-, kampeer- en recreatieartikelen

Winkels in lectuur, sport-, kampeer- en recreatieartikelen verkopen diverse producten voor buitensport en vrijetijdsbesteding.

Winkels in overige artikelen

Winkels in overige artikelen zijn detailhandelsbedrijven die een gevarieerde selectie producten aanbieden, zoals huisdierenbenodigdheden, sportartikelen en feestartikelen.

Markthandel

Markthandel is de handel in goederen en diensten op markten.

Detailhandel niet via winkel of markt

Detailhandel niet via winkel of markt omvat alle verkoopactiviteiten buiten de traditionele winkelomgeving, zoals online winkels, directe verkoop via huis-aan-huisverkoop, telemarketing en vending machines.