Groot- en detailhandel; reparatie van auto’s

Groot- en detailhandel; reparatie van auto’s

TERTIAIRE SECTOR

De branche Groot- en detailhandel; reparatie van auto’s omvat een breed scala aan bedrijven die zich bezighouden met de inkoop, verkoop en distributie van goederen en diensten. Dit varieert van groothandels die grote hoeveelheden producten inkopen en distribueren naar detailhandelaren, tot winkels en boetieks die direct aan consumenten verkopen. Daarnaast omvat deze branche bedrijven die gespecialiseerd zijn in het onderhoud, reparatie en verkoop van auto’s, met inbegrip van merkdealers, onafhankelijke garages en bandenspecialisten.

Branches
Subbranches

Handel in en reparatie van auto’s, motorfietsen en aanhangers

info

De branche Handel in en reparatie van auto’s, motorfietsen en aanhangers omvat bedrijven die zich bezighouden met de verkoop, inkoop, reparatie en onderhoud van voertuigen. Het omvat autodealers, garages, autoreparatiebedrijven, motorfietsenwinkels en bedrijven die aanhangers verkopen en repareren. De branche is van groot belang voor de economie, aangezien vervoer een essentiële rol speelt in onze samenleving.

Groothandel en handelsbemiddeling (niet in auto’s en motorfietsen)

info

De branche van Groothandel en handelsbemiddeling (niet in auto’s en motorfietsen) omvat bedrijven die zich bezighouden met het inkopen van goederen van producenten en deze vervolgens doorverkopen aan andere bedrijven, zoals detailhandels, horeca-ondernemingen en industriële bedrijven. Handelsbemiddelaars treden op als tussenpersoon tussen kopers en verkopers van goederen, waarbij ze een commissie ontvangen voor hun diensten. De groothandel en handelsbemiddeling is een belangrijke schakel in de toeleveringsketen en zorgt ervoor dat goederen efficiënt worden gedistribueerd naar de eindgebruikers.

Detailhandel (niet in auto’s)

info

De Detailhandel is een branche waarbij bedrijven fysieke winkels, webwinkels of een combinatie van beide hebben en consumenten goederen verkopen voor persoonlijk gebruik. Deze branche omvat een breed scala aan producten, waaronder kleding, elektronica, meubels, levensmiddelen en cosmetica. Bedrijven in de detailhandel kopen hun producten meestal rechtstreeks van producenten of groothandels en verkopen deze vervolgens aan klanten met een mark-up om winst te maken. Succesvolle detailhandelaars kennen hun doelgroep, kunnen trends voorspellen en creëren een uitnodigende en aantrekkelijke winkelervaring.