Gezondheidszorg

info

De Gezondheidszorg is een brede branche die zich bezighoudt met het bevorderen van de gezondheid, het voorkomen en behandelen van ziekten en het bieden van medische zorg aan individuen en gemeenschappen.

Het omvat verschillende sectoren, waaronder medische diensten, farmaceutische bedrijven, biotechnologie, medische apparatuur, verzekeringen en overheidsinstanties.

Het is een complexe en sterk gereguleerde branche die voortdurend evolueert als gevolg van technologische vooruitgang, veranderingen in demografie en gezondheidszorgbeleid.

Subbranches

Ziekenhuizen en geestelijke gezondheids- en verslavingszorg met overnachting

Ziekenhuizen en geestelijke gezondheids- en verslavingszorg met overnachting bieden medische en psychiatrische behandelingen voor patiënten met ernstige aandoeningen die 24/7 zorg nodig hebben.

Medische en tandheelkundige praktijken

Medische en tandheelkundige praktijken bieden gezondheidszorgdiensten aan patiënten, waaronder diagnose, behandeling en preventie van ziekten en aandoeningen.

Paramedische praktijken en overige gezondheidszorg zonder overnachting

Paramedische praktijken en overige gezondheidszorg zonder overnachting omvat medische en paramedische diensten gericht op het behoud, herstel of verbetering van de gezondheid van patiënten.