Overige financiële dienstverlening

info

De branche van de Overige financiële dienstverlening omvat een breed scala aan diensten die niet onder de traditionele bancaire of verzekeringssector vallen.

Het gaat hierbij onder andere om diensten zoals leasing, factoring, beleggingsadvies en vermogensbeheer, financiële planning, trust- en fiduciaire diensten, valuta- en geldwisseldiensten, en meer.

Deze diensten worden aangeboden door verschillende soorten financiële instellingen, zoals gespecialiseerde financiële dienstverleners, beleggingsondernemingen, trustkantoren, enzovoort.

Subbranches

Financiële bemiddeling, advisering e.d. (niet voor verzekeringen en pensioenfondsen)

Financiële bemiddeling en advisering richt zich op het ondersteunen van mensen en organisaties bij financiële beslissingen, zoals investeringen en vermogensbeheer.

Dienstverlening op het gebied van verzekeringen en pensioenfondsen

Dienstverlening op het gebied van verzekeringen en pensioenfondsen omvat het aanbieden van verzekeringen en pensioenproducten aan particulieren en bedrijven.

Vermogensbeheer

Vermogensbeheer is het beheren van vermogen voor particulieren, bedrijven of instellingen door professionele beheerders met als doel het realiseren van financiële doelstellingen op de lange termijn.