Financiële instellingen (geen verzekeringen en pensioenfondsen)

info

Financiële instellingen zijn organisaties die zich bezighouden met het beheren en aanbieden van financiële diensten en producten aan consumenten en bedrijven.

Dit omvat banken, kredietverstrekkers, vermogensbeheerders, beleggingsmaatschappijen, financiële adviseurs en andere instellingen die zich richten op het verstrekken van financiële producten en diensten.

Subbranches

Geldscheppende financiële instellingen

Geldscheppende financiële instellingen creëren geld door leningen te verstrekken en deposito’s te creëren. Dit omvat centrale banken, commerciële banken en kredietverenigingen.

Financiële holdings

Financiële holdings zijn bedrijven die andere bedrijven bezitten en beheren om hun financieel rendement te maximaliseren.

Beleggingsinstellingen

Beleggingsinstellingen zijn bedrijven die het geld van beleggers verzamelen en investeren in een gevarieerde portefeuille van financiële instrumenten om risico’s te spreiden en rendementen te genereren.

Kredietverstrekking en overige financiële intermediatie

Kredietverstrekking en overige financiële intermediatie omvat het verstrekken van krediet en bemiddeling in financiering door financiële instellingen zoals banken, kredietverleners, hypotheekverstrekkers, financieel adviseurs en investeringsmaatschappijen.