Speur- en ontwikkelingswerk

info

De branche Speur- en ontwikkelingswerk is een tak van industrie die zich richt op het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van wetenschap en technologie, om nieuwe producten, processen of diensten te creëren of bestaande te verbeteren.

Het omvat een breed scala aan disciplines, zoals biotechnologie, informatietechnologie, engineering, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen.

Deze industrie wordt meestal aangedreven door bedrijven, overheden en academische instellingen die samenwerken om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te commercialiseren, met als doel het verbeteren van de menselijke conditie en het vergroten van de welvaart.

Subbranches

Natuurwetenschappelijk speur- en ontwikkelingswerk

Natuurwetenschappelijk speur- en ontwikkelingswerk is het toepassen van wetenschappelijke kennis om nieuwe technologieën, producten en processen te ontwikkelen.

Speur- en ontwikkelingswerk op het gebied van de maatschappij- en geesteswetenschappen

Speur- en ontwikkelingswerk op het gebied van de maatschappij- en geesteswetenschappen omvat onderzoek naar taal, cultuur, geschiedenis, sociale wetenschappen, filosofie, religie en andere mensgerelateerde vakgebieden.